Inzetrooster - RWC Ahoy

Best practice

Op deze pagina staan tips voor de beheerder hoe je Inzetrooster het beste kan gebruiken.

 

Tips en procedures voor Inzetrooster.

In gebruik nemen

Als je Inzetrooster aan alle vrijwilligers kenbaar gaat maken dan is het verstandig om het eerste inschrijfverzoek te sturen met twee linken:

Kopieer deze linken en schrijf wat extra tekst die goed aansluit bij jouw organisatie. (Klik hier voor een voorbeeld tekst)

Met een inschrijfverzoek krijgen de ontvangers een gepersonaliseerde mail waar ze direct mee kunnen inloggen zonder een wachtwoord in te vullen.

En verder...

 

Houd de teksten kort

Als je een inschrijfverzoek gaat sturen, houd de tekst dan kort en bondig. De basis informatie staat al in het verzoek.

Hoe korter de tekst hoe beter.

Stuur niet naar te veel personen

Als er bijvoorbeeld nog maar 20 open diensten zijn dan is het niet verstandig om een inschrijfverzoek te sturen naar 100 personen. Als namelijk iemand (te laat) inlogd en er geen 'open diensten' meer zijn dan is dat onduidelijk en krijg je daar vragen over.

Stuur niet te vaak een verzoek

Stuur niet te vaak een verzoek tot inschrijven. Personen die gemotiveerd zijn schrijven zich sowieso wel in. Personen die dat niet zijn krijgen de neiging om de mailtjes meteen te verwijderen als die te vaak binnen komen.

Vrijstellen van berichten

Als bepaalde personen zich al genoeg inzetten voor de organisatie, of de diensten bij de vereniging hebben afgekocht, dan hoeven zij in de meeste gevallen geen inschrijf- of overnameverzoeken te ontvangen. Je kunt deze personen dan vrijstellen door het vinkje Verzoeken uit te zetten.

Diensten vs Uren

Bij veel sportclubs is het verplicht dat de leden zich inschrijven voor een aantal uren i.p.v. diensten. Als je dan diensten gaat toevoegen maak deze diensten dan niet te lang. Je kunt beter 2 diensten van 3 uur aanmaken dan één dienst van 6 uur.

Personen die niet inschrijven

Bij sommige organisaties of verenigingen wordt verwacht dat er een minimum aantal diensten gedaan worden. Als bepaalde personen dat nog niet hebben gedaan dan kun je die apart selecteren om een strenger inschrijfverzoek te sturen. Kies dan in stap 2 onder opties 'Personen langer actief dan' een periode, bijvoorbeeld 6 maanden.

Vrijwilligerswerk is ook een sociaal gebeuren

Het is altijd leuker om op een tijdstip gelijk te beginnen. Probeer een bij een start van een dienst dat de vrijwilliger er niet alleen voorstaat.

Meer informatie
×

Voorbeeld tekst

Vanaf <datum> willen we met Inzetrooster gaan beginnen. Je kunt Inzetrooster met je smartphone, iPad of laptop gebruiken. Je kan zelf een dienst uitzoeken waar je tijd en zin in hebt. Je kan ook een dienst overdragen aan een ander als je bij nader inzien toch niet kunt.

Je hoeft alleen de volgende pagina even te lezen dan weet je meteen hoe het werkt. https://<jouw-subdomein>.inzetrooster.nl/hoe-werk-het

Op de volgende pagina kan je inloggen: https://<jouw-subdomein>.inzetrooster.nl/

Het zal misschien even wennen zijn maar het is erg eenvoudig.
Als je vragen hebt, dan hoor ik het graag.